Reteta Perfecta
logoReteta Perfecta
  • Bucatariile lumii

  • Feluri de mancare si gustari

  • Deserturi

  • Supe si ciorbe

  • Blog

  • Cont

  • ADAUGA RETETA

  • Feluri de mancare si gustari
    • Clatite
    • Feluri principale de mancare
    • Gratinate
    • Gustari
    • Paste
    • Preparate la gratar
    • Retete simple
    • Sosuri
  • Bucatariile lumii
    • Bucataria asiatica
    • Bucataria italiana
    • Bucataria frantuzeasca
    • Bucataria greceasca
    • Bucataria mexicana
    • Bucataria nord - americana
    • Bucataria spaniola
  • Supe si ciorbe
    • Ciorbe
    • Supe
    • Supe-crema
  • Deserturi
    • Checuri si briose
    • Cheese cake
    • Desert de post
    • Deserturi cu inghetata / inspiratii de inghetate
    • Patiserie
    • Prajituri traditionale
    • Torturi
  • Categorie
    Vezi mai multVezi mai putin

Timp de preparare (min)

  • Acasa
  • Rezultatele cautarii
  • Piper rosu macinat
Cautare avansata
incearca:
  • Suggested1
Cautari recente
    Cautari recomandate
    • Suggested1
    • Retete (39)

    Piper rosu macinat- Alege din 39 retete gasite

    Roastbeef servit cu tarte de foietaj umplute cu praz si cartofi
    Vezi

    Roastbeef servit cu tarte de foietaj umplute cu praz si cartofi

    Timp de preparare95''
    DificultateMediu
    Vezi
    Roastbeef servit cu tarte de foietaj umplute cu praz si cartofi - Pasul 1

    Pentru Roastbeef: se incinge cuptorul la 200 grade C. Se condimenteaza bucata intreaga de antricot cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga o lingura de ulei intr-o tigaie mai mare, se incinge bine si se prajeste bucata de carne, pe ambele parti, pana se rumeneste. Se scoate din tigaie si se pune intr-o tava de cuptor impreuna cu rozmarinul si se da la cuptor, unde se frige cca. 20 de minute. Se scoate si se pastreaza la cald.

    Vezi reteta
    Spaghetti Quattro Formaggi cu zucchini si piper rosu
    Vezi

    Spaghetti Quattro Formaggi cu zucchini si piper rosu

    Timp de preparare40''
    DificultateMediu
    Vezi
    Spaghetti Quattro Formaggi cu zucchini si piper rosu - Pasul 1

    Pastele se fierb in apa cu sare timp de 8 minute. Intr-o cratita se adauga continutul plicului Knorr La Fix Quattro Formaggi impreuna cu 250 ml apa, 50 ml smantana si se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand usor.

    Vezi reteta
    Cotlete de miel in vin rosu
    Vezi

    Cotlete de miel in vin rosu

    Timp de preparare45''
    DificultateMediu
    Vezi
    Cotlete de miel in vin rosu - Pasul 1

    Incinge cuptorul la 180 de grade. Pune o cratita mare pe aragaz, la foc mediu, adauga uleiul si cotletele. Prajeste-le bine pe toate partile aproximativ 15 minute.

    Vezi reteta
    Rulouri de pui cu ardei
    Vezi

    Rulouri de pui cu ardei

    Timp de preparare40''
    DificultateMediu
    Vezi
    Rulouri de pui cu ardei - Pasul 1

    Batem pieptul de pui cu ciocanul de snitele. Bucata obtinuta o taiem in doua. Amestecam carnea tocata cu ardeii taiati cubulete , oul, sare, piper, Delikat si rozmarin macinat.

    Vezi reteta
    Pui cerchez
    Vezi

    Pui cerchez

    Timp de preparare60''
    DificultateMediu
    Vezi
    Pui cerchez - Pasul 1

    Alegi un pui de marime medie, pe care il speli si il fierbi la foc mic, timp de 30 de minute, in apa cu putina sare. Scurgi puiul fiert si il lasi sa se raceasca.

    Vezi reteta
    Vinete picante cu fasole verde
    Vezi

    Vinete picante cu fasole verde

    Timp de preparare45''
    DificultateMediu
    Vezi
    Vinete picante cu fasole verde - Pasul 1

    Incingi uleiul intr-o cratita, adaugi piperul rosu, sofranul si prajesti timp de 2-3 minute.

    Vezi reteta
    Somon cu sos salsa de menta
    Vezi

    Somon cu sos salsa de menta

    Timp de preparare45''
    DificultateMediu
    Vezi
    Somon cu sos salsa de menta - Pasul 1

    Se freaca fileurile de somon cu doua lingurite de zeama de lamaie, se pudreaza cu condimente pentru peste si se presara pe fiecare bucata cateva boabe de piper rosu.

    Vezi reteta
    File de curcan cu cartofi dulci
    Vezi

    File de curcan cu cartofi dulci

    Timp de preparare75''
    DificultateMediu
    Vezi
    File de curcan cu cartofi dulci - Pasul 1

    Fileul de curcan se unge si se lasa in bait cca 30 minute. Bait: 1 cescuta Mirin (vin de orez), sare, piper rosu ,piper cayenne, o lingurita rasa ghimbir, rozmarin (de preferinta proaspat), turmeric.

    Vezi reteta
    Lasagna
    Vezi

    Lasagna

    Timp de preparare175''
    DificultateMediu
    Vezi
    Lasagna - Pasul 1

    Mod de preparare sos Ragu: Int-o tigaie care nu lipeste, in uleiul incins, la foc potrivit, prajim ceapa si ciupercile pana cand acestea se inmoaie putin. Adaugam carnea tocata si lasam la calit 5 minute, timp in care adaugam treptat si supa de pasare. La final, punem rosiile taiate cubulete, vinul rosu, mirodeniile si dafinul. Fierbem la foc mic ~2 ore pana ce scade. (Nu uitati sa scoateti foile de dafin la final.)

    Vezi reteta
    Supa de pui a la grec
    Vezi

    Supa de pui a la grec

    Timp de preparare60''
    DificultateMediu
    Vezi
    Supa de pui a la grec - Pasul 1

    Se pune la fiert in 2.5 litri de apa puiul taiat felii cu sarea si se spumuieste cratita pana ramane limpede zeama. Intre timp se pune separat la fiert si orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj.

    Vezi reteta
    Piept de pui in crusta de alune
    Vezi

    Piept de pui in crusta de alune

    Timp de preparare50''
    DificultateMediu
    Vezi
    Piept de pui in crusta de alune - Pasul 1

    Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza,pipereaza si condimenteaza cu Delikat Condimente pentru pui apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu. Se strange cu grija, dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.

    Vezi reteta
    Friptura de pui cu sos de afine
    Vezi

    Friptura de pui cu sos de afine

    Timp de preparare65''
    DificultateMediu
    Vezi
    Friptura de pui cu sos de afine - Pasul 1

    Taiem pieptul de pui fasii. Facem un amestec din sosul de soia, zeama de la portocala, mierea de albine, otetul balsamic, Delikat si ghimbir. Punem puiul in acest amestec si dam la frigider peste noapte.

    Vezi reteta
    Rizotto cu pui
    Vezi

    Rizotto cu pui

    Timp de preparare50''
    DificultateMediu
    Vezi
    Rizotto cu pui - Pasul 1

    1. Taie cubulete carnea de pui. Intr-o cratita, pe foc mic, lasa carnea la calit, in ulei, impreuna cu usturoiul taiat fin.

    Vezi reteta
    Risotto cu carne de pui
    Vezi

    Risotto cu carne de pui

    Timp de preparare55''
    DificultateMediu
    Vezi
    Risotto cu carne de pui - Pasul 1

    Taie cubulete carnea de pui. Intr-o cratita, pe foc mic, lasa carnea la calit, in ulei, impreuna cu usturoiul taiat fin .

    Vezi reteta
    Piept de pui cu sos de sampanie
    Vezi

    Piept de pui cu sos de sampanie

    Timp de preparare50''
    DificultateMediu
    Vezi
    Piept de pui cu sos de sampanie - Pasul 1

    Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se amesteca cu ghimbirul dat prin razatoare si apoi cu faina. Ceapa se taie "solzisori".

    Vezi reteta
    Chec aperitiv cu legume
    Vezi

    Chec aperitiv cu legume

    Timp de preparare65''
    DificultateMediu
    Vezi
    Chec aperitiv cu legume - Pasul 1

    Legumele se spala , se curata si se taie cubulete . Carnea se condimenteaza cu sare si piper .

    Vezi reteta
    Tocanita de  ciuperci
    Vezi

    Tocanita de ciuperci

    Timp de preparare50''
    DificultateMediu
    Vezi
    Tocanita de ciuperci - Pasul 1

    Pentru inceput vom curata si vom spala toate legumele,apoi vom trece la tocatul lor foarte fin.

    Vezi reteta
    Pui Indian Cu Ardei,Curry Si Dafin
    Vezi

    Pui Indian Cu Ardei,Curry Si Dafin

    Timp de preparare50''
    DificultateMediu
    Vezi
    Pui Indian Cu Ardei,Curry Si Dafin - Pasul 1

    Spalam ardeii si pieptul de pui dezosat, ii taiem pe jumatate, scoatem semintele apoi ii taiem cubulete, pietpul de pui de asemenea se taie cubulete micute.

    Vezi reteta
    Medalion de caprioara cu sos de mure
    Vezi

    Medalion de caprioara cu sos de mure

    Timp de preparare60''
    DificultateMediu
    Vezi
    Medalion de caprioara cu sos de mure - Pasul 1

    Cand de sarbatori am musafiri intotdeauna incerc sa pregatesc ceva deosebit. Ceva ce musafirii mei nu au acasa. Pentru acesta am pregatit musafirului meu un medalion din muschi -nu de vitel- ci din muschi de caprioara. Muschiul de caprioara se curata de pielite, se spala, se taie in felii de 2 cm. Se sterg feliile cu un servet curat si se presara cu sare si piper mozaic macinat proaspat.

    Vezi reteta
    Rulouri aurii cu pui si susan
    Vezi

    Rulouri aurii cu pui si susan

    Timp de preparare30''
    DificultateMediu
    Vezi
    Rulouri aurii cu pui si susan - Pasul 1

    Se portioneaza puiul si se bate usor ca pentru snitele, de marimea unei palme. Se condimenteaza cu Delikat si piper.

    Vezi reteta
    Pui picant cu legume
    Vezi

    Pui picant cu legume

    Timp de preparare35''
    DificultateMediu
    Vezi
    Pui picant cu legume - Pasul 1

    Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii ii taiem rondele, rosiile cuburi, mararul, patrunjelul si ardeiul iute le taiem marunt (eu am folosit marar si patrunjel uscat deoarece verde nu am gasit).

    Vezi reteta
    Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi
    Vezi

    Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi

    Timp de preparare60''
    DificultateMediu
    Vezi
    Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi - Pasul 1

    Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le ungem cu un amestec format din condimente pentru pui, Delikat, piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia. La fel frecam si aripioarele. Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de lamaie, ceapa si usturoiul taiate. Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate.

    Vezi reteta
    Plachie de pui
    Vezi

    Plachie de pui

    Timp de preparare60''
    DificultateMediu
    Vezi
    Plachie de pui - Pasul 1

    Ciocanelele le spalam,apoi le uscam cu un prosop de hartie. Le condimentam cu piper macinat,le trecem prin faina si le prajim usor in ulei. Dupa ce le-am prajit ,le scoatem pe o farfurie si le tinem la cald.

    Vezi reteta
    Frigarui de pui la cuptor
    Vezi

    Frigarui de pui la cuptor

    Timp de preparare60''
    DificultateMediu
    Vezi
    Frigarui de pui la cuptor - Pasul 1

    Legumele se spala bine si li se curata coaja sau li se scot/taie cotorul dupa caz. Morcovii si dovlecei se taie felii subtiri ,iar ceapa si ardeiul gras se taie cuburi de marimea bucatilor de pui. Se taie pieptul de pui in fasii lungi,apoi in cuburi de 2 cm.

    Vezi reteta

    Cei interesati de aceste retete Piper rosu macinat au gasit interesante si:

    • Cartofi americani la cuptor
    • Supa cu galuste
    • Mancare de cartofi cu pui la cuptor
    • Cosulete de cascaval umplute cu branza si masline
    • Pulpe de pui in bere pe pat de cartofi
    • Tarta cu spanac
    • Tocanita de cartofi cu masline
    • Macrou marinat
    • Friptura de iepure la ceaun cu mamaliguta
    • Tocanita de praz cu morcov

    Website-ul Reteta Perfecta este oferit de:

    KnorrDeliKatHellmann'sCartedor
    Formular de contact
    Termeni si conditii
    Politica de confidentialitate
    Politica privind cookie-urile