Pentru Roastbeef: se incinge cuptorul la 200 grade C. Se condimenteaza bucata intreaga de antricot cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga o lingura de ulei intr-o tigaie mai mare, se incinge bine si se prajeste bucata de carne, pe ambele parti, pana se rumeneste. Se scoate din tigaie si se pune intr-o tava de cuptor impreuna cu rozmarinul si se da la cuptor, unde se frige cca. 20 de minute. Se scoate si se pastreaza la cald.
Pastele se fierb in apa cu sare timp de 8 minute. Intr-o cratita se adauga continutul plicului Knorr La Fix Quattro Formaggi impreuna cu 250 ml apa, 50 ml smantana si se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand usor.
Incinge cuptorul la 180 de grade. Pune o cratita mare pe aragaz, la foc mediu, adauga uleiul si cotletele. Prajeste-le bine pe toate partile aproximativ 15 minute.
Batem pieptul de pui cu ciocanul de snitele. Bucata obtinuta o taiem in doua. Amestecam carnea tocata cu ardeii taiati cubulete , oul, sare, piper, Delikat si rozmarin macinat.
Alegi un pui de marime medie, pe care il speli si il fierbi la foc mic, timp de 30 de minute, in apa cu putina sare. Scurgi puiul fiert si il lasi sa se raceasca.
Incingi uleiul intr-o cratita, adaugi piperul rosu, sofranul si prajesti timp de 2-3 minute.
Se freaca fileurile de somon cu doua lingurite de zeama de lamaie, se pudreaza cu condimente pentru peste si se presara pe fiecare bucata cateva boabe de piper rosu.
Fileul de curcan se unge si se lasa in bait cca 30 minute. Bait: 1 cescuta Mirin (vin de orez), sare, piper rosu ,piper cayenne, o lingurita rasa ghimbir, rozmarin (de preferinta proaspat), turmeric.
Mod de preparare sos Ragu: Int-o tigaie care nu lipeste, in uleiul incins, la foc potrivit, prajim ceapa si ciupercile pana cand acestea se inmoaie putin. Adaugam carnea tocata si lasam la calit 5 minute, timp in care adaugam treptat si supa de pasare. La final, punem rosiile taiate cubulete, vinul rosu, mirodeniile si dafinul. Fierbem la foc mic ~2 ore pana ce scade. (Nu uitati sa scoateti foile de dafin la final.)
Se pune la fiert in 2.5 litri de apa puiul taiat felii cu sarea si se spumuieste cratita pana ramane limpede zeama. Intre timp se pune separat la fiert si orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza,pipereaza si condimenteaza cu Delikat Condimente pentru pui apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu. Se strange cu grija, dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.
Taiem pieptul de pui fasii. Facem un amestec din sosul de soia, zeama de la portocala, mierea de albine, otetul balsamic, Delikat si ghimbir. Punem puiul in acest amestec si dam la frigider peste noapte.
1. Taie cubulete carnea de pui. Intr-o cratita, pe foc mic, lasa carnea la calit, in ulei, impreuna cu usturoiul taiat fin.
Taie cubulete carnea de pui. Intr-o cratita, pe foc mic, lasa carnea la calit, in ulei, impreuna cu usturoiul taiat fin .
Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se amesteca cu ghimbirul dat prin razatoare si apoi cu faina. Ceapa se taie "solzisori".
Legumele se spala , se curata si se taie cubulete . Carnea se condimenteaza cu sare si piper .
Pentru inceput vom curata si vom spala toate legumele,apoi vom trece la tocatul lor foarte fin.
Spalam ardeii si pieptul de pui dezosat, ii taiem pe jumatate, scoatem semintele apoi ii taiem cubulete, pietpul de pui de asemenea se taie cubulete micute.
Cand de sarbatori am musafiri intotdeauna incerc sa pregatesc ceva deosebit. Ceva ce musafirii mei nu au acasa. Pentru acesta am pregatit musafirului meu un medalion din muschi -nu de vitel- ci din muschi de caprioara. Muschiul de caprioara se curata de pielite, se spala, se taie in felii de 2 cm. Se sterg feliile cu un servet curat si se presara cu sare si piper mozaic macinat proaspat.
Se portioneaza puiul si se bate usor ca pentru snitele, de marimea unei palme. Se condimenteaza cu Delikat si piper.
Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii ii taiem rondele, rosiile cuburi, mararul, patrunjelul si ardeiul iute le taiem marunt (eu am folosit marar si patrunjel uscat deoarece verde nu am gasit).
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le ungem cu un amestec format din condimente pentru pui, Delikat, piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia. La fel frecam si aripioarele. Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de lamaie, ceapa si usturoiul taiate. Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate.
Ciocanelele le spalam,apoi le uscam cu un prosop de hartie. Le condimentam cu piper macinat,le trecem prin faina si le prajim usor in ulei. Dupa ce le-am prajit ,le scoatem pe o farfurie si le tinem la cald.
Legumele se spala bine si li se curata coaja sau li se scot/taie cotorul dupa caz. Morcovii si dovlecei se taie felii subtiri ,iar ceapa si ardeiul gras se taie cuburi de marimea bucatilor de pui. Se taie pieptul de pui in fasii lungi,apoi in cuburi de 2 cm.