Se pregateste sosul, amestecand mustarul cu uleiul de masline si cu un pic de suc de lamaie. Se adauga sare si piper dupa gust.
Spala si usuca salata verde, dupa care rupe frunzele in bucati mai mici. Asaza pe o farfurie. Taie pestele in portii mai mici si presara peste ulei de masline si Delikat. Lasa asa timp de 10 minute.
Fierbe legumele timp de 2 minute. Cand sunt fierte, scurge si pastreaza 3-5 linguri de supa.
Prajeste feliile de paine. Apoi, unge-le cu margarina Rama.
Croissant cu Rama Aero, afine, struguri , dulceata de zmeura alaturi de felii de paine cu crema de spanac si Rama Aero, somon fume, ridichi si rucola.
Lasa nautul la inmuiat 12 ore, dupa care clateste-l bine si fierbe-l aproximativ o ora.
Se bat ouale intr-un castron, apa se amesteca cu laptele si se toarna pesmetul (din partea mai lata a pachetului Knorr La Fix) pe o farfurie plata.
Se toaca de doua ori in masina de tocat carnea de miel impreuna cu ceapa, pesmetul, ardeiul verde, coriandrul si legatura de patrunjel.
Salata se pune intr-un castron mare peste care adaugam rosiile taiate in jumatate si feliile de salam taiate tot in jumatate.
Fierbi carnea pana se inmoaie, in apa usor sarata. O scurgi, o tai in felioare si o presari cu sare si condimente.
Cu 12 ore inainte de preparare, speli stafidele si smochinele si le inmoi in apa calduta, cat sa le acopere. Pui smantana la racit in frigider.
Speli toate fructele si le tai bucatele mici.Tapetezi un bol de salata cu 50 g zahar apoi stropesti cu un pahar de sampanie si sucul de la 1 portocala. Adaugi fructele si amesteci usor, pentru a nu le sfarama. Dai la frigider pentru 2-3 ore.
Mixezi intr-un castron faina cu ouale, sarea, laptele si apa minerala. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute. Intre timp, desfaci salata in frunze. Speli si lasi la scurs rosioarele si salata. Intr-o tigaie cu diametrul de 26 cm unsa cu putin ulei, coci pe rand 4 clatite, pe care le scoti la racit in farfurii diferite.
Morcovii si cartofii se curata,spala si se taie cuburi si rondele.Se aseaza intr-un vas de sticla,se condimenteaza si apoi asezam si aripioarele ; le condimentam si pe acestea,punem apa,acoperim vasul cu capacul de sticla si le dam la cuptor pana sunt gata. Acest fel se serveste cat e cald cu salata de sfecla rosie ca si garnitura sau orice alt fel de muraturi.Pofta buna!
Se incinge cuptorul la 150 °C. Se taie lipiile, cu o foarfeca, patratele cu latura de 2 cm. Se separa cele doua fete ale lipiei si se coc patratelele astfel obtinute 10 minute, pe o tava de copt. Se combina intre timp, intr-un castron, 1 lingura de ulei, putina sare si jumatate din cantitatea de sumac. Se ung patratelele de paine cu aceasta mixtura.
Condimenteaza feliile de crap cu sare, piper si patrunjel verde tocat si lasa la frigider o ora, acoperite cu folie.
Se spala bine puiul, se curata si se taie felii.
Se toarna ulei in recipientul de la mixer. Se adauga rosii uscate, busuiocul si cubul Knorr. Se mixeaza pana se obtine o pasta groasa.
Ceapa, telina si albitura se taie marunt si se prajesc auriu intr-o craticioara cu unt. Se stinge cu supa sau apa cu o lingurita de baza pentru mancaruri Delikat Legume si se aduce la fierbere.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Pieptul de pui se portioneaza pe orizontala ca pentru snitele, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei.