Taie margarina Rama Maestro in bucatele mici. Cerne faina cu un praf de sare intr-un bol adanc. Adauga margarina Rama Maestro si 90 g de zahar. Amesteca bine ingredientele cu un mixer sau o lingura de lemn si formeaza o bila compacta de aluat. Impacheteaz-o in folie, las-o la frigider pentru 30 de minute.
Se amesteca margarina Rama Maestro moale (la temperatura camerei) cu doua treimi din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilat, pana la obtinerea unei spume. Galbenusurile de ou se introduc unul cate unul. Se amesteca faina cu praful de copt – din aceasta faina se pune deoparte o cantitate de o lingura – si se adauga la compozitia anterioara.
Feliile de paine se prajesc intr-un toaster, se taie in patru si se ung cu margarina.
Feliile de paine se prajesc intr-un toaster, se taie in patru si se ung cu margarina.
Feliile de paine se prajesc intr-un toaster, se taie in patru si se ung cu margarina.
Cafeaua se pune la fiert cu zaharul. Separat, intr-un bol inalt, se bat albusurile spuma, peste care se adauga siropul de cafea fierbinte.
Tot ce iti trebuie pentru a incepe ziua in forma este un cappuccino si un mic-dejun energizant. Unge croissantul cu margarina Rama Aero si serveste cu paine rosiile cherry si mixul de branzeturi (cascaval afumat, cascaval clasic, branza brie, mozzarella).
Merele se cojesc, se taie in doua si se scot cotoarele, se taie in bucati. Se arunca pe margarina topita, se inabusa pe flacara mica timp de 10-12 minute, intre timp se intorc de cateva ori cu grija.
Laptele cu zaharul si cu margarina Rama Maestro se incalzesc pana cand acestea din urma se topesc in lapte. Cand compozitia este doar calduta, se adauga drojdia faramitata. Faina – dupa punem deoparte 1 lingura – se cerne in castron, se framanta timp de 2-3 minute impreuna cu placutele de migdale, ouale si cu amestecul cu drojdie. Este buna daca se desprinde de peretele vasului. Se lasa acoperita, la loc cald timp de cca. 20 minute pentru dospire.
Pentru aluat: Amestecam zaharul cu ouale si zaharul vanilat pana se fac spuma (daca utilizam mixerul electric, procesul dureaza 4-5 minute. Punem un varf de sare, adaugam prin turnare lenta caimacul si margarina topita. Curatam morcovii, ii radem marunt si ii amestecam cu miezul de nuca si cojile de portocala taiate marunt, dupa care ii adaugam la compozitia cu oua. Amestecam faina cu praful de copt si o inglobam in compozitia de mai sus.
Drojdia se faramiteaza in 100 ml de lapte caldut si se lasa la plamadit timp de 10 minute, dupa ce am adaugat putin zahar. Dupa aceasta, se adauga restul de zahar, faina, ouale si galbenusul de ou, un varf de sare si – treptat – laptele caldut si se framanta intensiv timp de 5 - 6 minute. Este bun cand se desprinde de peretele vasului, moment in care se inglobeaza margarina topita. Se lasa la loc caldut sa dospeasca timp de 50 de minute.
Triaza nucile. Pastreaza cateva dintre ele pentru decorare. restul taie-le sau piseaza-le intr-un blender.
Ceapa se taie pestisori, morcovii se rad, ceafa afumata se taie felii. Ciupercile se fierb si se taie marunt. Ardeii se curata de seminte si li se scoate cotorul. Orezul se spala sub jet de apa. Ouale se bat.
Pentru aluat se faramiteaza cu faina 350 grame de margarina, se sareaza, dupa care se framanta cu zaharul, drojdia faramitata si apa. Ramane lipicioasa, nu se desprinde de peretele vasului, dar asa este bine. Se acopera si se tine cel putin 1 ora in frigider. Dupa aceasta se separa in 5 parti egale. Una se intinde pe o planseta presarata cu faina in forma de foaie cu diametrul de cca. 26 cm, se aseaza forma de tort pe ea, se taie pe contur. Partile care cad se adauga la una dintre parti, dupa cum si toate celelalte resturi, din acestea se formeaza partea laterala a prajiturii, pentru care se consuma cel mai mult aluat.
Laptele cu pudra de pudding, impreuna cu zaharul tos si cu cafeaua se introduc intr-o cratita si se fierb pana la ingrosare, amestecand continuu, timp de cateva minute. Margarina moale se amesteca mai intai singura, apoi cu zaharul pudra, pana se obtine spuma.
Merele se spala, doua treimi din acestea se rad pe razatoare, celelalte se taie in cubulete. Margarina se amesteca cu fulgii de ovaz si cu taratele de ovaz. Se adauga merele rase (nu trebuie sa fie stoarse, mai mult, este bine sa fie cat mai zemoase), apoi se da gust cu coaja rasa a unei lamai si cu zaharul vanilat. Se asaza uniform prin apasare intr-o tava mare, unsa putin cu margarina.
Laptele se incalzeste putin, se dizolva zaharul in el prin amestecare, apoi se introduce si drojdia faramitata. Se adauga circa 2 linguri de faina, se acopera si se lasa la loc cald timp de 15 - 20 minute ca sa creasca. Restul de faina se cerne in castron, se face o adancitura la mijloc, unde se toarna laptele cu drojdia.
Biscuitii se framanta cu miezul de nuca, zaharul pudra, pudra de cacao, margarina moale si laptele. Cu mainile umede se formeaza circa 25 bile, care se rostogolesc in zahar tos.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale. Se adauga galbenusurile si se amesteca. Se pune faina in ploaie peste, alternativ cu laptele si se adauga sarea. La sfarsit, se adauga albusurile batute spuma. Se unge forma de napolitane cu putina margarina si se pune aluatul in strat subtire.
Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Se freaca margarina cu zaharul si se adauga galbenusurile succesiv, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca si se pune faina in ploaie peste, dupa care se adauga smantana si sarea. Se unge forma de napolitane cu putina margarina si pune aluatul in strat subtire.
Se lasa mazarea la inmuiat peste noapte. Intr-o oala se pun 2 pahare de apa, mazarea si cubul Knorr de legume. Se fierb pana se inmoaie mazarea si se lasa la racit.
Se fierbe varza cu un cub Legume Knorr cca. 5 minute. Ouale se fierb tare, se lasa la racit si se taie marunt.
Se fierbe supa din apa si cubul Knorr de legume. Se taie prazul feliute. Se topesc 4 linguri de margarina, se adauga prazul si se rumeneste. Se scoate o parte cand prazul este inca verde.
Jumatate din cantitatea de margarina Rama Maestro se topeste intr-o craticioara. Se adauga faina si se prajeste usor fara sa se coloreze.