Aprindeti cuptorul la 190°C. Amestecati ricotta si smantana de gatit cu telul pana ce se omogenizeaza bine compozitia. Adaugati apoi uleiul de masline, spanacul fiert, sare si piper dupa gust (Atentie! Daca folositi somon afumat, este posibil ca acesta sa fie mai sarat si sa nu fie nevoie sa mai puneti sare).
Taie marunt sau la robot ceapa, morcovul si o bucata de telina Apio si caleste-le in ulei. Adauga si carnea tocata si gateste-o si pe ea. Adauga rosiile din conserva, un cub Knorr Legume si 250 m l apa. Dupa ce da in clocot, mai lasa sa fiarba 2 - 3 minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se prajeste usor ceapa rosie taiata marunt, apoi se adauga carnea de vita tocata si o lingurita de sare si se prajeste in continuare pana carnea devine alba.
Mozzarella se rade pe razatoarea mare. Rosiile din conserva se adauga in blender, impreuna cu busuioc verde tocat marunt si 1 lingura ulei de masline. Se amesteca bine.
Legumele se curata se spala si se toaca marunt. Se incinge o tigaie si se calesc legumele,in ulei de masline. Apoi se adauga amestecul de ingrediente deshidratate pentru prepararea sosului Bolognese Knorr Fix, 250ml apa, condimentam cu sare,piper,cimbru,oregano, busuioc si lasam sa fiarba la foc mic timp de 3 minute.
Mod de preparare sos Ragu: Int-o tigaie care nu lipeste, in uleiul incins, la foc potrivit, prajim ceapa si ciupercile pana cand acestea se inmoaie putin. Adaugam carnea tocata si lasam la calit 5 minute, timp in care adaugam treptat si supa de pasare. La final, punem rosiile taiate cubulete, vinul rosu, mirodeniile si dafinul. Fierbem la foc mic ~2 ore pana ce scade. (Nu uitati sa scoateti foile de dafin la final.)
Sosul Milaneze: Intr-o tigaie mai mare, in uleiul incins, caliti ceapa 3 minute. Adaugati carnea si o lasati pana isi schimba culoarea si textura, apoi adaugati sosul de rosii. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac 15 minute. Dizolvati in 250 ml apa cubul Knorr Vita si adaugati-l in tigaie. Mai lasati pe foc 5 minute amestecand din cand in cand.
Pentru sosul bolognez, cureti, speli si tai cat mai fin morcovul, ceapa si telina. Calesti legumele timp de 3 minute, in margarina Rama Maestro topita. Adaugi carnea si le inabusi impreuna, pentru 5 - 10 minute.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa si 3 linguri de suc de rosii, apoi adaugam condimente. Intr-o tava adaugam un rand de foi de lasagna, un rand de carne tocata si asa mai departe pana terminam totul.
Am taiat ceapa marunt si am calit-o in cateva linguri de ulei. Am adaugat usturoiul pisat si morcovul ras si le-am lasat pe foc la calit pana au prins putina culoare.Am adaugat carnea de pui tocata si am lasat pe foc pana s-a deschis la culoare. Am adaugat vinul si am tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit. Se adauga bulionul , foaia de dafin si crenguta de rozmarin si se acopera. Se tine pe foc in jur de 30 de minute, pana carnea devine frageda.
Ciupercile le spalam si le uscam cu servetele absorbante. Crestam mijlocul palariilor ciupercutelor si le impanam cu o rondea de usturoi feliat. Incindem cuptorul la 180°C. Asezam ciupercutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le presaram cu sare si piper negru si le stropim cu ulei de masline. Dam tava in cuptorul incins pentru 15 minute.
Se pun foile de lasagna la fiert intr-un vas cu apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si ulei(ca sa nu se lipeasca pastele).
Fierbi foile de lasagna in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert, scurgi usor foile de lasagna si le asezi una langa cealalta pe o planseta. Amesteci branza de vaci cu smantana si adaugi zeama de lamaie. Condimentezi cu sare si piper dupa gust.