Spala carnea si pune-o intr-o oala cu apa rece. Fierbe incet, pana da in clocot. Aduna spuma rezultata. Curata legumele de coaja si adauga-le intregi in oala.
Cureti si speli legumele. Desfaci conopida in buchetele. Tai ardeii, dovleceii si radacinoasele in cubulete, ceapa si verdeata marunt, iar fasolea in bastonase de 5 cm.
Oparesti fideaua sau pastele cu apa fierbinte, usor sarata si le lasi timp de 5 minute acoperite cu un capac, pentru a se umfla.
Cureti si speli legumele si le tai cubulete, conopida o desfaci in buchetele, iar fasolea o tai bastonase. Intr-o oala de 4 l, pui apa la fiert cu Delikat Legume dupa gust.
Cureti gaina, o speli si o pui la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert, scoti gaina pe un platou si in zeama pui fideaua sa fiarba.
Se pun la fiert cepele, telina, morcovii si ardeiul, toate curatate, spalate si tocate marunt. Dupa circa 10 minute se adauga bucatiile de pui spalate si parlite.Ceva mai tarziu se adauga cartofii taiati cubulete.
Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa, morcov, telina, pastranac,cartof,broccoli,etc ) si se lasa la fiert ~ 15 minute.
Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand da in clocot, se adauga o lingura de baza pentru mancaruri Delikat Legume, o lingura de ulei, fideaua si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute.
Se pune puiul taiat bucati la fiert in apa rece. Se ia spuma din cand in cand, pana cand apa devine limpede. Cand incepe sa fiarba, se adauga zarzavatul tocat. Se fierbe totul la foc mic pana cand carnea si zarzavatul s-au inmuiat bine. Dupa care se scoate carnea, se curata de oase, se pune carnea la loc in supa si se continua fierberea.
Pui carnea la fiert in apa cu sare. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugi zarzavaturile curatate si taiate marunt. Dupa ce zarzavaturile au fiert, strecori supa.
Tai carnea de vita in bucati si o pui la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba, ii iei de 2-3 ori spuma si pui sarea.
Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se adauga o lingurita de Delikat.
Carnea de pasare se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza, se adauga sare si se fierbe 20-30 de minute.
Ceapa, morcovii, telina, cartofii, ardeiul gras, dovlecelul se curata, se spala si se taie cuburi. Varza se toaca fidea mai mare , rosiile se oparesc, se curata de coaja si se taie cuburi, iar fasolea verde se taie rondele de 2 cm latime. Ceapa se caleste in ulei impreuna cu telina si morcovii.
Punem carnea la fiert si cand incepe sa fiarba luam spuma urata. Adaugam legumele taiate,morcovii rondele,ceapa si ardeiul cubulete iar cartofii ii adaugam dupa cca 10 minute.
Spalati carnea de pui in mai multe ape pentru a indeparta sangele. Desfaceti carnea in bucati marisoare.Puneti carnea la fiert intr-o oala mare cu 8 litri de apa.Fierbeti carnea la foc mic, spumand des, pana cand este patrunsa pe jumatate.
Se spala legumele, se taie marunt si se pun la fiert.