Morcovii, telina si ceapa se curata, se taie marunt, se calesc in ulei si se pun la fiert in 2 l de apa cu 4 cuburi Knorr Legumel. Separat, carnea de miel se portioneaza, se spala, se opareste si se spala din nou.
Maruntaiele de pasare se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza. Se adauga o lingurita de Delikat si se fierbe circa 30 de minute.
Spala, curata si toaca toate legumele in bucati potrivite si cartofii cubulete. Caleste legumele in ulei, adauga apa si las-o pana ajunge la fierbere. Adauga apoi Delikat Legume.
Prepararea perisoarelor: Calim putin ceapa dupa care o adaugam peste restul condimentelor si carne si amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata.
Spalati, curatati si taiati toate legumele in bucati potrivite si cartofii cubulete.
Cureti toate zarzavaturile, tai legumele cubulete si fideluta, iar morcovii ii razi. Pui ulei in oala de ciorba si calesti ceapa, morcovii si dovlecelul, dupa care pui si celelalte zarzavaturi si lasi sa se inabuse putin.
Speli carnea de vita si o tai in bucatele mai mari. O pui la fiert intr-o oala cu putina sare. Spumezi si apoi pui zarzavaturile si sfecla, spalate si taiate in bucatele mici.
Prepari deliciosul bors la gheata astfel: Pui 1 l de lapte la prins (la acrit). A doua zi cand laptele este prins, il pui la gheata. Pui la fiert 1/4 litru bors cu 3 sfecle rosii rase pe razatoare. Dupa ce sfecla s-a inmuiat bine, o lasi la racit si o dai la gheata.
Pui la fiert 1,5 litri apa cu putina sare. Cureti si speli legumele. Tai radacinoasele si dovleceii in cubulete, ardeii in fasii inguste, cartofii in cuburi, iar ceapa si verdeata marunt.
Speli puiul, il tai in bucati si il rumenesti in ulei. Stingi apoi cu putina apa, acoperi vasul si lasi puiul sa se patrunda bine. Cureti mazarea, speli boabele si le pui la fiert cu 1 l de apa. Toci ceapa si salata si le pui la fiert cu mazarea.
Cureti carnea si o pui la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce a dat primul clocot, arunci apa si pui din nou la fiert carnea cu ceapa taiata marunt. Iei spuma de mai multe ori.
Pui sa fiarba pipotele si inimile in apa cu sare. Calesti legumele tocate, dupa care stingi amestecul cu supa de la pipote.
Cureti gaina, o speli si o pui la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert, scoti gaina pe un platou si in zeama pui fideaua sa fiarba.
Cureti ceapa, ardeiul si rosia, le calesti putin in ulei si adaugi apa (circa 5 l), piper si lasi totul sa fiarba.
Intr-o oala pui la fiert apa cu 1 lingurita de Delikat Legume (cam 3/4 din oala sa fie cu apa). Cand fierbe apa, adaugi zarzavatul curatat si taiat marunt.
Cureti morcovul, pastarnacul si telina si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Cureti ceapa si o toci marunt. Calesti intr-o oala cu ulei legumele, cat sa se inmoaie putin.
Cureti bine si speli stevia, spanacul si salata si le tai fideluta. Intr-o oala cu 2 l de apa, pui 2 lingurite de baza pentru mancaruri Delikat Legume si lasi sa fiarba.
Alegi fasolea si o pui la fiert intr-o oala. O scurgi de 3 ori. Speli toate legumele si le tai cubulete. Intr-o oala mare, pui uleiul si adaugi pe rand legumele taiate. Mai intai ceapa, apoi morcovul, telina (le poti da pe razatoare, daca doresti), pastaile, dovlecelul, ardeii, cartofii si rosiile.
Cureti pestele, il speli bine si il portionezi. Cureti, speli si tai legumele cubulete. Le pui la fiert in apa fierbinte. Dupa 5 minute, adaugi orezul ales si spalat, iar dupa alte 5 minute bucatile de peste. Fierbi ciorba la foc mic, timp de 5 minute si, separat, borsul.
Intr-o oala calesti ceapa in ulei, apoi adaugi conopida desfacuta in buchetele (spalata bine) si o mai lasi pe foc 3 - 4 minute.
In oala cu ulei pui la calit toate legumele: ceapa, ardeii taiati marunt, telina, morcovul, date pe razatoare, varza taiata fideluta, pastaile curatate de ate si rupte daca sunt prea lungi si cartofii taiati cubulete.
Cureti pestele, il speli si il tai in felii mari. Apoi il pui intr-un bol si il dai deoparte. Pui la fiert 5 l de apa pentru ciorba. Iei o cratita mare si torni in ea ulei, tai ceapa marunt si adaugi cele 2 linguri de margarina. Calesti ceapa si amesteci bine.
Punem bucatile de carne la fiert in apa rece,dupa ce incepe sa fiarba luam toata spuma sau schimbam apa pur si simplu .
Tai carnea bucati, o speli si o lasi la scurs, dupa care o asezi intr-o tigaie cu ulei, pui sare si piper dupa gust si rumenesti putin.