Tocam carnea de porc. Calim ceapa. Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa. Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa. Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putina sare si piper macinat. Amestecam bine bine...
Pasul 2
Pe un tocator de lemn punem foaia de varza si carnita preparata. Le rulam. Tocam varza ramasa sa o punem pe fundul cratitei si deasupra. Punem pe fundul cratitei varza murata si incepem sa aranjam sarmalutele. Punem 2 foi de dafin.
Pasul 3
Dupa ce am pus toate sarmalutele punem bulionul peste ele. Punem si sucul de rosii. Punem varza deasupra si apoi punem apa fiarta. Atata apa cat sa depaseasca sarmalele cu 2 degete. Punem piper boabe si lasam sa fiarba 1:30 min la foc mic pe aragaz.
Pasul 4
Dupa ce au fiert sarmalutele, incingem cuptorul la 200 grade, punem marar si dam la cuptor pentru 30 minute.
Comentarii (0)