Reteta Perfecta
logoReteta Perfecta
  • Bucatariile lumii

  • Feluri de mancare si gustari

  • Deserturi

  • Supe si ciorbe

  • Blog

  • Cont

  • ADAUGA RETETA

  • Feluri de mancare si gustari
    • Clatite
    • Feluri principale de mancare
    • Gratinate
    • Gustari
    • Paste
    • Preparate la gratar
    • Retete simple
    • Sosuri
  • Bucatariile lumii
    • Bucataria asiatica
    • Bucataria italiana
    • Bucataria frantuzeasca
    • Bucataria greceasca
    • Bucataria mexicana
    • Bucataria nord - americana
    • Bucataria spaniola
  • Supe si ciorbe
    • Ciorbe
    • Supe
    • Supe-crema
  • Deserturi
    • Checuri si briose
    • Cheese cake
    • Desert de post
    • Deserturi cu inghetata / inspiratii de inghetate
    • Patiserie
    • Prajituri traditionale
    • Torturi
  • Acasa
  • Feluri de mancare si gustari
  • Feluri principale de mancare
  • Rata cu masline (mancare rece)
incearca:
  • Suggested1
Cautari recente
    Cautari recomandate
    • Suggested1

    Adauga site-ul retetaperfecta.ro la Chrome si primesti meniul zilnic in browser-ul tau

    Adauga site-ul retetaperfecta.ro la Mozill Firefox si primesti meniul zilnic in browser-ul tau

    Rata cu masline (mancare rece)
    • 120 de minute120
    • Mediu
    • 6 portii6
    • Share:
    Share:
    Autor: kamellya.kmy

    Rata cu masline (mancare rece)

    PRINTEAZADESCARCA PDF

    Ingrediente

    • Delikat Baza pentru mancaruri
      1 lingurita
    • Ceapa
      500 gr
    • Foi dafin
      1 buc
    • Lamaie
      1 buc
    • Masline negre
      200 gr
    • Piper
      10 gr
    • Sare
      10 gr
    • Ulei de floarea soarelui
      100 ml
    • Vin sec
      50 ml
    • Carne de rata
      2000 gr
    Pasul 1
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 1
    Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
    Pasul 2
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 2
    Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
    Pasul 3
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 3
    Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
    Pasul 4
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 4
    Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
    Pasul 5
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 5
    Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
    iti place reteta?
    PRINTEAZADESCARCA PDF
    Sau salveaza pentru mai tarziu
    delicios!
    0
    Pasul 1
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 1
    Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
    Pasul 2
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 2
    Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
    Pasul 3
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 3
    Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
    Pasul 4
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 4
    Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
    Pasul 5
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 5
    Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
    iti place reteta?
    PRINTEAZADESCARCA PDF
    Sau salveaza pentru mai tarziu
    delicios!
    0
    Pasul 1
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 1
    Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
    Pasul 2
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 2
    Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
    Pasul 3
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 3
    Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
    Pasul 4
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 4
    Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
    Pasul 5
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 5
    Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
    iti place reteta?
    PRINTEAZADESCARCA PDF
    Sau salveaza pentru mai tarziu
    delicios!
    0
    Pasul 1
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 1
    Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
    Pasul 2
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 2
    Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
    Pasul 3
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 3
    Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
    Pasul 4
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 4
    Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
    Pasul 5
    Rata cu masline (mancare rece) – pas 5
    Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
    iti place reteta?
    PRINTEAZADESCARCA PDF
    Sau salveaza pentru mai tarziu
    delicios!
    0

    Comentarii (0)

    Adauga comentariul tau
    Vezi mai mult

    Retete similare

    Varza calita
    0
    Varza calita
    100''
    Mediu
    Vezi
    Gulas Muresan
    1
    Gulas Muresan
    180''
    Mediu
    Vezi
    Ardei Umpluti
    0
    Ardei Umpluti
    100''
    Mediu
    Vezi
    Tocanita de Ciuperci
    0
    Tocanita de Ciuperci
    51''
    Mediu
    Vezi
    Piept de rata in sos de fructe de padure
    0
    Piept de rata in sos de fructe de padure
    40''
    Mediu
    Vezi
    Carne de oaie inabusita in rosii
    0
    Carne de oaie inabusita in rosii
    120''
    Mediu
    Vezi
    Orez „stratificat” cu rosii
    0
    Orez „stratificat” cu rosii
    50''
    Mediu
    Vezi
    Paste scoici cu sos de carne si legume
    0
    Paste scoici cu sos de carne si legume
    47''
    Mediu
    Vezi
    Vrabioare - cotlet de porc cu masline umplute cu ardei iute
    0
    Vrabioare - cotlet de porc cu masline umplute cu ardei iute
    60''
    Mediu
    Vezi
    Piept de rata aromat glasat cu miere
    0
    Piept de rata aromat glasat cu miere
    37''
    Mediu
    Vezi
    Piept de rata crocant cu sos de visine si piure de cartofi
    0
    Piept de rata crocant cu sos de visine si piure de cartofi
    100''
    Mediu
    Vezi
    Ciorba de potroace
    0
    Ciorba de potroace
    65''
    Mediu
    Vezi
    Friptura de miel cu portocale
    0
    Friptura de miel cu portocale
    95''
    Mediu
    Vezi
    Paella mixta
    0
    Paella mixta
    80''
    Mediu
    Vezi
    Medalion de caprioara cu sos de mure
    0
    Medalion de caprioara cu sos de mure
    60''
    Mediu
    Vezi
    Pulpa de  porc  cu  bere
    0
    Pulpa de porc cu bere
    90''
    Mediu
    Vezi
    Piept de pui umplut cu ciuperci, bacon si cascaval
    1
    Piept de pui umplut cu ciuperci, bacon si cascaval
    40''
    Mediu
    Vezi
    Tocanita de ficatei
    0
    Tocanita de ficatei
    35''
    Mediu
    Vezi
    Tocanita cu hrisca
    0
    Tocanita cu hrisca
    25''
    Mediu
    Vezi
    Lecso
    0
    Lecso
    60''
    Mediu
    Vezi
    Rulada din muschi de porc in aluat
    0
    Rulada din muschi de porc in aluat
    60''
    Mediu
    Vezi
    Musaca de macaroane cu ciuperci
    0
    Musaca de macaroane cu ciuperci
    95''
    Mediu
    Vezi
    Musaca de vinete
    0
    Musaca de vinete
    110''
    Mediu
    Vezi
    Banuti ciobanesti
    0
    Banuti ciobanesti
    70''
    Mediu
    Vezi
    Bame sucevene
    0
    Bame sucevene
    90''
    Mediu
    Vezi
    Crap cu legume si sos de bere
    0
    Crap cu legume si sos de bere
    45''
    Mediu
    Vezi
    Iahnie de dovlecei
    0
    Iahnie de dovlecei
    60''
    Mediu
    Vezi
    Mere umplute cu piept de pui
    0
    Mere umplute cu piept de pui
    70''
    Mediu
    Vezi
    Perisoare de pui cu sos de marar
    0
    Perisoare de pui cu sos de marar
    40''
    Mediu
    Vezi
    Coroana umpluta cu miel
    0
    Coroana umpluta cu miel
    105''
    Mediu
    Vezi
    Papricas de miel
    0
    Papricas de miel
    90''
    Mediu
    Vezi
    Aripioare crocante
    0
    Aripioare crocante
    40''
    Mediu
    Vezi
    Frigarui de pui la cuptor
    0
    Frigarui de pui la cuptor
    60''
    Mediu
    Vezi
    Piept pui cu garnitura de salata si cartofi natur
    0
    Piept pui cu garnitura de salata si cartofi natur
    60''
    Mediu
    Vezi
    Pulpe pui pe pat de legume
    0
    Pulpe pui pe pat de legume
    70''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu vinete
    0
    Pui cu vinete
    45''
    Mediu
    Vezi
    Rulada de pui cu ciuperci
    0
    Rulada de pui cu ciuperci
    70''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu piersici si busuioc
    0
    Pui cu piersici si busuioc
    60''
    Mediu
    Vezi
    Pui in hartie de copt
    0
    Pui in hartie de copt
    55''
    Mediu
    Vezi
    Pui umplut
    0
    Pui umplut
    125''
    Mediu
    Vezi
    Rulada de pui cu ciuperci si morcov
    0
    Rulada de pui cu ciuperci si morcov
    80''
    Mediu
    Vezi
    Pui de casa cu orez si Delikat
    0
    Pui de casa cu orez si Delikat
    100''
    Mediu
    Vezi
    Crochete din piept de pui
    0
    Crochete din piept de pui
    85''
    Mediu
    Vezi
    Ficatei de gasca la gratar
    0
    Ficatei de gasca la gratar
    16''
    Mediu
    Vezi
    Tochitura de pui
    0
    Tochitura de pui
    90''
    Mediu
    Vezi
    Tarta cu ficatei de pui si ciuperci
    0
    Tarta cu ficatei de pui si ciuperci
    75''
    Mediu
    Vezi
    Placinta impletita cu carne de pui
    0
    Placinta impletita cu carne de pui
    70''
    Mediu
    Vezi
    Pui la ceaun cu mamaliguta
    0
    Pui la ceaun cu mamaliguta
    45''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu scortisoara si parmezan
    0
    Pui cu scortisoara si parmezan
    70''
    Mediu
    Vezi
    Rulouri de pui cu ardei
    0
    Rulouri de pui cu ardei
    40''
    Mediu
    Vezi
    Aripi de pui cu cartofi falsi
    0
    Aripi de pui cu cartofi falsi
    70''
    Mediu
    Vezi
    Anghemat de pui
    0
    Anghemat de pui
    45''
    Mediu
    Vezi
    Pulpe de pui la cuptor cu legume
    0
    Pulpe de pui la cuptor cu legume
    70''
    Mediu
    Vezi
    Pui fidelicios
    0
    Pui fidelicios
    40''
    Mediu
    Vezi
    Rondele din piept de pui pane
    0
    Rondele din piept de pui pane
    30''
    Mediu
    Vezi
    Salata Caesar
    0
    Salata Caesar
    30''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu ananas
    0
    Pui cu ananas
    25''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu sos
    0
    Pui cu sos
    70''
    Mediu
    Vezi
    Pui la sticla
    0
    Pui la sticla
    70''
    Mediu
    Vezi
    Pulpe la cuptor
    0
    Pulpe la cuptor
    60''
    Mediu
    Vezi
    Rulada cu pui
    0
    Rulada cu pui
    90''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu legume si orez
    0
    Pui cu legume si orez
    160''
    Mediu
    Vezi
    pulpe de pui la cuptor
    0
    pulpe de pui la cuptor
    61''
    Mediu
    Vezi
    Supa de pui cu palarioare
    0
    Supa de pui cu palarioare
    60''
    Mediu
    Vezi
    Copanele de pui in vin
    0
    Copanele de pui in vin
    50''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu orez si hribi
    0
    Pui cu orez si hribi
    120''
    Mediu
    Vezi
    Sarmalute din piept de pui in foi de varza
    0
    Sarmalute din piept de pui in foi de varza
    100''
    Mediu
    Vezi
    Pui crocant cu piure de broccoli, piure de cartofi si sos de
    0
    Pui crocant cu piure de broccoli, piure de cartofi si sos de
    100''
    Mediu
    Vezi
    Clatite umplute cu pui si cascaval la cuptor
    0
    Clatite umplute cu pui si cascaval la cuptor
    60''
    Mediu
    Vezi
    Cannelloni cu umplutura parfumata de pui
    0
    Cannelloni cu umplutura parfumata de pui
    60''
    Mediu
    Vezi
    Pui cu gutui la cuptor
    0
    Pui cu gutui la cuptor
    80''
    Mediu
    Vezi
    Tort de orez cu Carne de Gaina
    0
    Tort de orez cu Carne de Gaina
    75''
    Mediu
    Vezi
    Deliciu de pui cu vin alb si ciuperci
    0
    Deliciu de pui cu vin alb si ciuperci
    60''
    Mediu
    Vezi
    PULPE DE PUI IMBRACATE IN KAISER SI CIUPERCI LA CUPTOR
    0
    PULPE DE PUI IMBRACATE IN KAISER SI CIUPERCI LA CUPTOR
    45''
    Mediu
    Vezi
    Tocana de vara cu pui si fasole pastai
    0
    Tocana de vara cu pui si fasole pastai
    45''
    Mediu
    Vezi
    Piept de pui cu legume
    0
    Piept de pui cu legume
    60''
    Mediu
    Vezi
    Pui umplut cu ficatei , kaizer si orez
    0
    Pui umplut cu ficatei , kaizer si orez
    140''
    Mediu
    Vezi
    Pui umplut
    0
    Pui umplut
    145''
    Mediu
    Vezi
    Pui pe pat de legume
    0
    Pui pe pat de legume
    70''
    Mediu
    Vezi
    Spaghete amatriciana
    0
    Spaghete amatriciana
    25''
    Mediu
    Vezi
    Fasole verde cu smantana si cascaval ras
    0
    Fasole verde cu smantana si cascaval ras
    55''
    Mediu
    Vezi
    Vinete umplute
    0
    Vinete umplute
    90''
    Mediu
    Vezi
    Tort de pilaf umplut cu carne
    0
    Tort de pilaf umplut cu carne
    130''
    Mediu
    Vezi
    Varza a la Cluj
    0
    Varza a la Cluj
    70''
    Mediu
    Vezi
    Pasta picanta de carne de vitel
    0
    Pasta picanta de carne de vitel
    70''
    Mediu
    Vezi
    Mancare de legume cu carnati
    0
    Mancare de legume cu carnati
    40''
    Mediu
    Vezi
    Varza cu costita afumata
    0
    Varza cu costita afumata
    90''
    Mediu
    Vezi
    Muschiulet cu otet balsamic si miere
    0
    Muschiulet cu otet balsamic si miere
    45''
    Mediu
    Vezi
    Ciulama de pui
    0
    Ciulama de pui
    65''
    Mediu
    Vezi
    Curcan la tava
    0
    Curcan la tava
    275''
    Mediu
    Vezi
    Pui la tava
    0
    Pui la tava
    80''
    Mediu
    Vezi

    Website-ul Reteta Perfecta este oferit de:

    KnorrDeliKatHellmann'sCartedor
    Formular de contact
    Termeni si conditii
    Politica de confidentialitate
    Politica privind cookie-urile