Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
Pasul 2
Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
Pasul 3
Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
Pasul 4
Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Pasul 5
Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
Pasul 2
Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
Pasul 3
Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
Pasul 4
Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Pasul 5
Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
Pasul 2
Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
Pasul 3
Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
Pasul 4
Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Pasul 5
Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
Carnea se spala si se pune la fiert ca pentru supa, cu dafin, sare, baza pentru mancaruri Delikat si piper.
Pasul 2
Maslinele se pun in apa rece sa se desareze. Se schimba apa de 4 - 5 ori. Intre timp, se curata ceapa, se taie pestisori subtiri si se pune la prajit in ulei. Sarati si piperati dupa gust, apoi caliti pana devine sticloasa.
Pasul 3
Cand ceapa este gata, o scoateti pe o farfurie si, in acelasi ulei, prajiti carnea fiarta de rata (pieptul se dezoseaza si se taie in 4 - 6 portii) cate 3 minute pe fiecare parte.
Pasul 4
Intr-o tava (vas de sticla sau lut) se asaza un strat de ceapa calita, apoi carnea, maslinele, alt strat de ceapa, lamaia feliata si se toarna vinul. Apoi se pune in cuptor la foc mediu pana scade tot vinul si ramane doar uleiul. Se poate face si intr-un wok incapator pe aragaz si fierbem la foc mic pana este gata, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Pasul 5
Cand s-a evaporat tot vinul, se scoate lamaia (daca o lasam, se face amara) si se pune totul pe un platou. Aceasta mancare se serveste rece, la cel putin 4 - 5 ore dupa ce a fost preparata. (Depinzand de marimea ratei, ies cam 6 - 8 portii.) Aceasta reteta se poate realiza si din carne de gasca, iepure, caprioara, fazan sau prepelita urmand aceleasi instructiuni.
Comentarii (0)