- 45 de minute45
- Mediu
- 4 portii4
Pui cu smantana si ciuperci
Se spala carnea de pui, se taie in fasii mai mici si se pune la fiert la foc mediu intr-o oala cu apa si putin Delikat gust de gaina. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se aduna spuma. Se lasa sa mai fiarba la foc mic si se curata spuma pana cand apa devine limpede.
Intr-o cratita cu o lingura de ulei se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine moale se adauga o lingura de faina, se amesteca si apoi se stinge cu un polonic de zeama in care a fiert carnea de pui.
Se adauga si smantana, se amesteca si se mai lasa pe foc. Ciupercile se spala in apa rece, se taie felii si se pun in sos. Se amesteca si daca e nevoie sa mai subtiem sosul mai adaugam zeama de carne. Se condimenteaza dupa plac cu Delikat, se adauga si carnea si se lasa sa mai fiarba impreuna la foc mic inca circa 10-15 minute. Se serveste calda cu mamaliga. Pofta buna!
Comentarii (0)