Speli vinetele si dovleceii, le tai cotoarele si le cureti partial de coaja, alternand o fasie curatata cu una necuratata. Cureti usturoiul si ceapa. Oparesti si decojesti rosiile. Tai vinetele si dovleceii in rondele groase de 2 cm, rosiile si usturoiul in felii, iar ceapa si busuiocul marunt.
Pasul 2
Presari cu sare vinetele si dovleceii, iar dupa 10 minute, le scurgi bine. Prajesti pe rand, in 4 linguri ulei, rondelele de dovlecei si vinete, intorcandu-le pe ambele parti, apoi le scoti pe o farfurie tapetata cu un servet de hartie.
Pasul 3
Incingi uleiul ramas intr-un alt vas si calesti putin ceapa si usturoiul. Adaugi rosiile si le inabusi. La sfarsit, pui vinetele si dovleceii, busuiocul, piperul si sare dupa gust.
Pasul 4
Intre timp, prajesti in cuptor nuca si semintele. Introduci cratita cu mancare in cuptorul cald, pentru 15 minute, la foc mijlociu. Cand preparatul este gata, presari deasupra semintele.
Comentarii (0)