Putem sa servim un prânz diferit în fiecare zi? Sigur ca da! Iata câteva retete simple pentru felurile de mâncare preferate.

Un fel de mâncare rapid poate fi pregatit pe baza de carne tocata. Cunoastem toti chiftelutele sau perisoarele, am gustat de multe ori sosurile pentru spaghete – mai ales cele bolognese, si am avut des pe masa musaca sau lasagna.
Carnea tocata este elementul de baza, iar celelalte ingrediente îsi lasa amprenta asupra gustului si aspectului final al mâncarii. Azi am în gând o reteta pentru musaca cu paste si broccoli. Timpul de pregatire este de 45 de minute, dar cuptorul va fi cel care va face efortul cel mai mare. Trebuie doar sa astepti cu rabdare pâna când mirosul îti va spune ca e timpul sa vezi ce se întâmpla în bucatarie. :)

Musaca de paste si broccoli

Timp de preparare: 45 de minute

4 portii

 

Ingrediente:

400 g carne tocata

1 plic Knorr Fix Quattro formaggi

300 de grame de paste – penne, fusilli sau alte paste scurte

1 broccoli blansat (desfacut buchetele si oparit în apa clocotita pentru câteva minute, ulterior scurs)

1 ceapa

4 linguri de Ketchup Hellmann’s Hot

100 g cascaval ras

200 ml smântâna lichida 18%

3 linguri de ulei vegetal

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele. Taie ceapa feliute, prajeste-o în tigaie cu ulei, adauga carnea tocata si amesteca bine. Adauga ketchup Hellmann’s, amesteca, pune condimente dupa gustul tau si adauga pastele.

Pune totul într-o tava termorezistenta si acopera cu broccoli. Amesteca Knorr Fix cu smântâna si 100 ml de apa si toarna totul peste paste. Presara cascaval ras si înveleste bine cu doua straturi de folie din aluminium. Lasa la copt la 200º C timp de 20 de minute. Apoi scoate folia si lasa din nou la copt, pâna când cascavalul se va rumeni.

Mie îmi place foarte mult cascavalul rumenit. El se poate înlocui însa cu un mix din mai multe feluri de brânzeturi. Preferatele mele sunt gruyère si parmezanul. De asemenea, putem înlocui cascavalul cu un amestec de pesmet, ulei de masline si plante aromatice. Sau o combinatie mai originala – nuci, alune sau migdale amestecate cu 2 catei de usturoi maruntit si un pic de ardei iute, obtinând o crusta aromata.

Carnea tocata este si ingredientul principal al mai multor varietati de sosuri si preparate din paste. Toti am auzit de spaghetele bolognese, dar posibilitatile sunt practic nelimitate. Astazi va propun spaghetele cu sos Napolitan si mozzarella. 

 

Spaghete cu sos Napolitan si mozzarella

 

Timp de preparare: 30 de minute

4 portii
 

Ingrediente:

300 g carne tocata

2 lingurite Delikat gust de legume

1 plic (150 g) de mozzarella

1 plic Knorr Fix Napoli

200 g rosii cherry

300 g spaghete

1 ceapa

3 linguri de ulei vegetal

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele. La carnea tocata adauga Delikat gust de legume si formeaza chiftelute. Taie ceapa în cubulete, prajeste-o în tigaie si adauga chiftelutele. Knorr Fix se amesteca cu 200 de ml de apa si se toarna în tigaie. Lasa totul sa se înabuse timp de înca 2 minute. Adauga pastele, rosiile taiate în cubulete si bucatelele de mozzarella taiate în jumatati. Amesteca totul foarte bine.

La chiftelutele pe care le prepar, eu adaug un pic de patrunjel, si – deoarece îmi plac mâncarurile picante – întotdeauna pun niste ardei iute.

E bine sa ai oricând la îndemâna câteva retete simple – mai ales când nu ai nici timp, nici idei. Aici vei gasi mereu idei noi, metode si sfaturi care te vor ajuta si vor face din gatitul zilnic o adevarata placere pentru întreaga familie!