Când ma întorc acasa dupa o zi istovitoare, de multe ori pregatesc câte o supa crema pentru ai mei. Sunt usor de preparat, colorate, aromate si bine dispun. :) Supa crema poate fi pregatita aproape din orice fel de legume. Acasa întotdeauna stiu ca avem un amestec de verdeturi, morcovi, ceapa si cartofi. La cele mai multe supe adaug câte un cartof mediu. Astfel devin si mai cremoase. Acum va propun o reteta simpla pentru supa crema de morcovi. Cubul Knorr, câtiva morcovi, cartoful si … gata – pe masa apare o supa aromata si consistenta. Mai adaug pâine, niste verdeturi – patrunjel sau coriandru si ... întreaga atmosfera devine mult mai placuta.

Crema de morcovi poate avea un gust mai oriental daca se prepara cu putin ghimbir proaspat sau uscat, un pic de coaja rasa de lamâie, turmeric sau lemongrass. Sau un pic de curry. La supa crema se poate adauga smântâna dulce, lapte de cocos, brânza ricotta sau iaurt natural, iar deasupra se pot presara seminte prajite de floarea soarelui, dovleac sau migdale rase. Cu supele creme se potriveste foarte bine si parmezanul. Foarte buna este si supa crema din sfecla rosie. Înainte de pregatire învelesc sfecla în folie si o pun în cuptor. Dureaza ceva timp, dar astfel sfecla îsi pastreaza aroma dulce-acrisoara.

Mai am o propunere – supa crema din radacina de telina. Catifelata, alba, intensa. Veti fi surprinsi cât de gustoasa poate sa fie radacina de telina pe care deseori o neglijam. Pentru a adauga mai mult efect, presar peste supa alune macinate sau seminte din pin. De asemenea, o idee buna este sa adaugati la crema servita o lingura de pesto verde. Este o combinatie de gusturi surprinzatoare.

Supele creme pot fi pregatite practic din orice. Toamna si iarna folositi legumele disponibile: dovleacul, cartoful, morcovul, telina, pastârnacul, prazul, ceapa, usturoiul sau conopida. Vara încercati mazarea verde, rosiile proaspete, sparanghelul, zucchini, ardeiul gras sau spanacul.