Mâncarurile vegetariene din Orientul Îndepartat sunt un alt subiect interesant, deoarece multe retete indiene, thailandeze sau chinezesti se bazeaza în exclusivitate pe legume. Plantele aromatice si condimentele dau acestor mâncaruri un caracter unic, un exemplu deosebit de bun în acest caz fiind curry.Setul de condimente pentru fiecare fel de mâncare este diferit si specific, iar în timpul prepararii si degustarii mâncarii, aromele ne încânta simturile.Cartofii, morcovii, conopida, spanacul sau legumele orientale cum ar fi bamele, fasolea-ochi-negri sau varza chinezeasca se combina perfect cu aromele completate de ghimbirul proaspat si usturoi.Gustul picant si intens este moderat datorita laptelui de cocos si a orezului brun sau basmati.

 

Îmi dau seama ca lista ingredientelor pentru pregatirea unui curry te face sa-ti treaca pofta de mâncare. De obicei, nu le avem acasa. Îti recomand totusi sa îti faci o provizie serioasa, fiindca vei prepara cu siguranta aceste feluri de mâncare de multe ori în viitor. Hai sa începem azi cu o reteta absolut delicioasa.

Curry vegetarian cu cartofi si conopida

Timp de preparare: aproximativ 30 de minute

4 portii

 

Ingrediente:

1 conopida, rupta în bucatele

200 g orez basmati

1 ceapa, tocata marunt

500 g de cartofi taiati în cubulete

1 cana de mazare verde congelata

1 mar, decojit si taiat în cubulete

3 catei de usturoi

2 linguri de condiment curry

½ de lingura de chili

o mâna de coriandru proaspat

½ cana de lapte de cocos

½ cana de supa de legume preparata din ½ cub Knorr de legume

2 linguri de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Taie marunt usturoiul. Încalzeste uleiul în tigaie si adauga ceapa, usturoiul, chili si curry. Prajeste si amesteca totul timp de 2-3 minute. Ai grija sa nu se arda usturoiul, caci va avea un gust amar. Adauga cartofii, marul si supa preparata cu ajutorul cubului Knorr de legume. Lasa sa fiarba la foc redus timp de aproximativ 10 minute. Laptele de cocos se adauga la legume împreuna cu conopida si se lasa totul sa se înabuse timp de 15-20 de minute – conopida nu trebuie sa fie complet fiarta. La sfârsit adauga mazarea. Orezul se fierbe în multa apa, dupa care se scurge si se serveste drept garnitura. Coriandrul se toaca si se presara deasupra.