Tipareste reteta

Pizza vegetariană

17.12.2013
Pizza vegetariană

Multitudinea de legume face ca această pizza să fie mai sănătoasă, săţioasă şi foarte gustoasă. Poate fi servită atât de vegetarieni cât şi în perioade de post.

Cum se prepară?

 • 1

  Dizolvi drojdia în apă călduţă şi o amesteci cu făina cernută, 50 g margarină, apa călduţă, sare şi oregano. Frămânţi aluatul şi îl laşi la crescut timp de 30-40 de minute, la loc cald şi ferit de curent.

 • 2

  Cureţi fasolea şi conopida şi le speli. În ulei şi puţină apă, înăbuşi fasolea ruptă în bucăţi de 3-4 cm şi conopida desfăcută în bucheţele. Tai crenvurştii şi ceapa verde în rondele  subţiri. Scurgi porumbul. Cureţi, speli, tai în felii şi căleşti ciupercile cu 1 lingură de margarină, apoi le dai prin maşina de tocat.

 • 3

  Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm, pe care o aşezi într-o tavă de aragaz unsă cu margarină şi tapetată cu făină sau în două forme rotunde de tartă.

 • 4

  Înţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă, torni pasta de tomate diluată cu apă, repartizezi legumele şi crenvurştii şi dai pizza la cuptor, la foc mijlociu, pentru 30 de minute.

 • 5

  Reţeta este recomandată în: glomerulonefrită, litiază renală urică şi insuficienţă renală.

Poftă bună Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Reteta testata de:

Mariana Ungur

Comentarii